Minister Edukacji Narodowej oraz Rada Dzieci i Młodzieży zapraszają szkoły, przedszkola, placówki oświatowe, a także szkoły polonijne do włączenia się w akcję „Szkoła do hymnu” i odśpiewania 4-zwrotkowego hymnu narodowego w piątek, 8 listopada o symbolicznej godz. 11:11. Przedsięwzięcie to kontynuacja ubiegłorocznej inicjatywy „Rekord dla Niepodległej”, w której uczestniczyli uczniowie oraz nauczyciele z blisko 24 tys. placówek w kraju i za granicą.

W piątek, w naszej szkole odbyła się uroczystość z okazji zbliżającej się 101 rocznicy odzyskania przez Polskę Niepodległości. Dzieci w tym dniu wzięły również udział w akcji pt. „Szkoła do hymnu” organizowanej przez Ministra Edukacji Narodowej oraz Radę Dzieci i Młodzieży, która polegała na tym, że o godzinie 11:11 wszyscy razem odśpiewaliśmy cztery zwrotki Mazurka Dąbrowskiego. Ponadto przedszkolaki z tej okazji przygotowały występy piosenek patriotycznych oraz wzięły udział w przedszkolnym konkursie piosenki patriotycznej. Mimo ogromnej tremy mali artyści dzielnie prezentowali swoje umiejętności wokalne, za co wszystkim należą się WIELKIE BRAWA i GRATULACJE.#SzkoładoHymnu.